Köret elkészítése
A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a csíkokra vágott bacont megpirítjuk. Hozzáadjuk a répát és a kelkáposztát, sózzuk, borsozzuk, és roppanósra sütjük. Félretesszük.
Hal elkészítése
A süllőfilét felkockázzuk, majd egy másik serpenyőben felhevített olaj–vaj keverékben elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipehellyel, majd ráfacsarjuk fél citrom levét. Pár perc alatt puhára sütjük, ügyelve, hogy a hal omlós maradjon.
Tálalás
A grillezett zöldségeket tányérra halmozzuk, majd a chilis süllőkockákat a tetejére tesszük. Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Tipp
A receptet ízlés szerint lazaccal vagy harcsával is elkészíthetjük. A köretet gazdagíthatjuk cukkini- vagy paprikacsíkokkal, így még színesebb és táplálóbb lesz az étel.