Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos, borsos halfilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott)
  • 1 citrom leve
  • kevés só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kanál mustár
  • 2 kanál tejföl vagy főzőtejszín
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz rozé bor


Elkészítése:

A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam.

Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem és leitattam a zsiradékot.

Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).

A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.

https://receptneked.wps.hu/halak/citromos-borsos-halfile/