Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 db konyhakész, filézett pisztráng
- kevés olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 egész citrom
- kevés kakukkfű
Elkészítése:
A halat alaposan, folyó víz alatt megmossuk, és leitatjuk róla a vizet. Bekenjük mindenhol olívaolajjal, és megcsepegtetjük citromlével.
Sózzuk, borsozzuk kívül és belül is. A hasüregébe 1-1 kisebb szál kakukkfüvet teszünk, és ide is csepegtetünk citromlevet. Legalább 1 órát pihentetjük a tepsiben (sütőedényben), amiben sütni fogjuk. Néhány karika citromot helyezünk a tetejére.
Pihentetés után 180 fokon szép ropogósra sütjük.
[box style=”info”]Az étel ezúttal légkeveréses, halogén edényben készült![/box]

