Hozzávalók:
- 2 lazacfilé
- 3-4 citromkarika
- frissen facsart citromlé
- zöld kapor (vagy szárított)
- 2 diónyi vaj
- 2 ek olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
- frissen őrölt bors
- 1-2 koktél paradicsom
- 3-4 szelet paprika
Elkészítése:
A lazacot frissen facsart citromlével meglocsoljuk, szárított kaporral, sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk. Közben a serpenyőben olajat hevítünk, és rátesszük a lazacszeleteket, majd beleteszünk egy diónyi vajat.
Oldalanként 3-4 percig sütjük attól függően, hogy milyen vastag a lazacunk, majd beledobjuk a paradicsomot és a paprikát, 1-2 percre lefedjük fedővel, majd félrehúzzuk a tűzhelyről.
Tipp:
Párolt zöldséggel kínálhatjuk.