Elkészítése
A halfilé előkészítése
A halfilét szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk és megkenjük paprikakrémmel. Ezután a szeleteket fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
A sörtészta elkészítése
Amíg a hal pihen, elkészítjük a sörtésztát. A lisztet, tojást, pirospaprikát, sót és kevés őrölt borsot a sörrel csomómentesre keverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Nem szükséges az egész üveg sör, így a szakács is megihat egy pohárral közben!
A hal sütése
A hűtőből kivett halszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, amíg aranybarnára nem sül.
Tálalás
A sörtésztában sült halat krumplipürével és kovászos uborkával tálaljuk.
