Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csípős halszeletek sörtésztában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg halfilé
  • 1-2 evőkanál csípős paprikakrém
  • 25 dkg finomliszt
  • só
  • bors
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 üveg sör (fél l)
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A halfilé előkészítése

A halfilét szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk és megkenjük paprikakrémmel. Ezután a szeleteket fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.

A sörtészta elkészítése

Amíg a hal pihen, elkészítjük a sörtésztát. A lisztet, tojást, pirospaprikát, sót és kevés őrölt borsot a sörrel csomómentesre keverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Nem szükséges az egész üveg sör, így a szakács is megihat egy pohárral közben!

A hal sütése

A hűtőből kivett halszeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Tálalás

A sörtésztában sült halat krumplipürével és kovászos uborkával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/csipos-halszeletek-sortesztaban/