Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 50 dkg parajkrém
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- 1 tojás
- 10 dkg sajt
- 3 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sajtot lereszelem, és elkeverem a tojással, a tejszínnel és a felaprított petrezselyemzölddel. A fokhagymát áttöröm, és elkeverem a parajkrémmel.
A paradicsomok héját keresztben bevágom, és pár másodpercre forrásban lévő vízbe teszem, majd hideg vízbe mártom. Lehúzom a héját, és karikára szeletelem. (Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is.)
Egy jénai tálat kikenek vajjal, belerakom a halfilé felét, fűszerezem sóval, borssal. Ráteszem a zúzott fokhagymával elkevert parajt. és utána a paradicsomszeleteket. Végül a maradék halat is ráteszem, sózom és borsozom.
Az egészre ráöntöm a tejszínes sajt keveréket, a tetejére morzsolom a megmaradt vajat. 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje szép aranyszínű lesz.
[box style=”info”]Köretnek steak burgonyát készítettem mellé, a következő módon:
A krumplit héjában megfőztem, majd megpucoltam, a nagyobbakat félbevágtam, és forró olajban aranybarnára sütöttem. Tálaláskor egy pici fűszersóval, vagy ételízesítővel szórom meg.[/box]