Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dorozsmai molnár ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál lecsó
  • 0,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 0,5 liter víz
  • 2/3 nagy doboz tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 50 dkg pontyfilé
  • 50 dkg szalonna

Elkészítése

A szalonnával megtűzdelt halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalukon kérget sütünk rájuk. A maradék zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lecsót, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel, és visszatesszük bele a halszeleteket.

Amikor a hal megfőtt, a tejfölben elkeverünk egy kevés lisztet, és besűrítjük vele az ételt. Csusza tésztával tálaljuk, amely remekül kiegészíti a gazdag szaftot.

https://receptneked.wps.hu/halak/dorozsmai-molnar-ponty-2/