Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egészben sült ponty recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb ponty

Páchoz:

  • 1 dl olaj
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál füstölt törött paprika
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma


Elkészítése:

A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, majd beirdaljuk mindkét oldalát.

A pác hozzávalóit egy tálkában kikeverjük.

A halat kívül belül bepácoljuk az olajos páccal, figyelve arra, hogy az irdalások közé is jusson a pácból, majd egy nagyobb tepsibe fektetjük halat. A hal alá öntünk 2 dl olajat és fél dl vizet.

Előmelegített sütőbe tesszük 170 fokra, majd 40-50 perc alatt készre sütjük. Menet közben párszor locsoljuk meg a saját, szaftos levével.

https://receptneked.wps.hu/halak/egeszben-sult-ponty/