Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyben sült ponty burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész tisztított ponty (fej nélküli)
  • 2 citrom
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • só
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej

Elkészítése

A tisztított pontyot a gerincinél hosszában félbe vágjuk.

Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd néhány szelet bacont teszünk a tepsibe. Erre ráhelyezzük a pontyot, megsózzuk és a tetejére a maradék bacon szeleteket és citrom szeleteket helyezünk.

Kb 1 dl vizet öntünk a tepsibe és lefóliázzuk. Sütőbe helyezzük és kb 10 percig a fólia alatt sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és visszatesszük a halat a sütőbe.

Addig sütjük, ameddig a bőre ropogós nem lesz, a hús le nem válik a gerincről.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/egyben-sult-ponty-burgonyapurevel/