Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Farkassügér filé halmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halat filézzük ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst. Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olívaolajat, majd hevítsük fel. Helyezzük bele a bőrével lefelé a halfiléket, majd kezdjük el sütni. Süssük kb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2020.12.29.

Halfiléhez

Halmártáshoz

Elkészítése

A halat filézzük ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, csorgassuk rá a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják a halhúst.

Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat és az olívaolajat, majd hevítsük fel. Helyezzük bele a bőrével lefelé a halfiléket, majd kezdjük el sütni. Süssük kb 10 percig, közben pedig folyamatosan locsolgassuk, hogy a halhús átsüljön és a bőre jó ropogós legyen (sütés közben ne fordítsuk át a filét, mert szétesik).

A halfilét érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni, mert ha tovább áll, a ropogósra sült bőre felpuhul.

A filézés után visszamaradt húsos csontot a fejjel együtt tegyük egy serpenyőbe, majd öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá egy nagyobb csipet sót és főzzük kb 15 percig.

Ezután passzírozzuk át, majd a sűrű hallét tegyük félre. A visszamaradt csontot, szálkát öntsük ki, arra már nem lesz szükség.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot és a piros aranyat, majd öntsük fel a hallével és főzzük kb 15 percig.

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, keverjük alaposan össze és főzzük még pár percig, majd turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük.

Közben készítsük el a túrós csuszát is vagy az ízlés szerinti köretet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is