Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Filézett, rántott ponty petrezselymes pirított gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet filézett ponty
  • bors
  • só
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dl olaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A halat lesózzuk és állni hagyjuk, hogy a só kivegye a vizet a halból.

Addig elkészítjük a gombát. A gombát megtisztítjuk és vastagbab szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát félfőre, a petrezselymet apróra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a gombát és együtt tovább pirítjuk. Végezetül megszórjuk a felaprított petrezselyemlevéllel és rövid idő alatt készre pirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk.

A halat fűszerezzük borssal és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/filezett-rantott-ponty-petrezselymes-piritott-gombaval/