Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Firenzei hal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg mélyhűtött tengeri hal
  • 50 dkg paraj
  • 2 kemény tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése

A parajt sós vízben puhára főzzük, majd nemcsak lecsepegtetjük, de alaposan ki is nyomkodjuk. A vaj felével összekeverjük, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Tűzálló tálra terítjük. A felolvadt halból nyolc szeletet vágunk, majd kétujjnyi csíkokra szeljük, és a maradék vajban megsütjük. Sorba a paraj tetejére fektetjük, és a karikákra vágott kemény tojással körülrakjuk, a reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben kb. 15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/firenzei-hal/