Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Fish & Chips újragondolva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A halhoz: 4 szelet tonhal filé 2 tojás liszt zsemlemorzsa só őrölt színes bors fokhagyma granulátum A fűszeres steak krumplihoz: 6 sütni való krumpli őrölt színes bors só rozmaring por ecet olaj Az uborka salátához: 2 kígyóuborka cukor balzsamecet étkezési ecet só víz őrölt bors olívaolaj fokhagyma A házi majonézhez: 4 tojássárgája 5 dl […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.04.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 4 szelet tonhal filé
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt színes bors
  • fokhagyma granulátum

A fűszeres steak krumplihoz:

  • 6 sütni való krumpli
  • őrölt színes bors
  • rozmaring por
  • ecet
  • olaj

Az uborka salátához:

  • 2 kígyóuborka
  • cukor
  • balzsamecet
  • étkezési ecet
  • víz
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • fokhagyma

A házi majonézhez:

  • 4 tojássárgája
  • 5 dl olaj
  • citromlé
  • mustár
  • őrölt bors
  • cukor


Elkészítése:

Hal készítése:

A halat sózzuk, borsozzuk, jól befokhagymázzuk, és pár perc pihentetés után, ahogy a rántott halat szokás, bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Olajban süssük szép ropogósra.

Steak burgonya készítése:

A burgonyát héjastul megfőzzük, de nem szabad szétfőzni. Akkor jó, ha a közepe még kemény picit. Ezután 4 felé vágjuk, és bő olajban kisütjük. Amikor frissen kiszedjük a forró olajból, a fenti fűszereket összekeverve jól megszórjuk a krumplit, átforgatjuk, és hagyjuk pihenni.

Uborkasaláta készítése:

Az uborkasalátához egy zöldséghámozóval szeleteljük fel az uborkát (az uborka teljes hosszán végig szép csíkokat húzzunk), amíg el nem fogy. Picit sózzuk le. Ameddig áll, cukrot, balzsamecetet, fokhagymát lereszelve, ecetet és borsot keverjünk ki vízzel, hogy nagyon jó kis intenzív levet kapjunk. A víznek nem kell soknak lennie.
Nyomkodjuk ki az uborkát, és tálalásig a lében tároljuk a hűtőben.

Majonéz készítése:

Tegyük a HIDEG! tojássárgákat egy kerek aljú tálba, 0,5 kk sóval, kupaknyi citromlével, cukorral, mustárral és 0,5 ek olajjal. Keverjük ki szép világosra mixer segítségével. Majd határozott sugárban adagoljuk hozzá a többi olajat, közben folyamatosan keverjük gépi habverővel a maximumon. Ha az utolsó csepp olajat is felvette, utóízesítünk sóval, cukorral, citrommal, mustárral, borssal.

Tálalás:

Egy kis üvegtálba szedjük ki a majonézt, egy tányér közepére helyezzük. Köré szórjuk a fűszeres krumplit, meglocsoljuk pár csepp ecettel. Egy szép kis kupac uborkasalátát is elhelyezünk a tálon, majd a növényi olajban frissen kisütött hallal koronázzuk meg.

[box style=”info”]A majonéztől nem kell félni! Mindig azt mondom, csak akkor lehet elrontani, ha rágörcsölünk.

Ez egy újragondolt recept, valami fantasztikus! Imádom, és csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kombinációt.
Ez a recept úgy született, hogy nagyon megkívántam a Fish & Chips-et, de nem volt itthon borsóm, viszont a ropogós rántott hal illatát már éreztem az orromban.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is