Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Fokhagymás csuka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db friss, tisztított csuka 4 gerezd fokhagyma 2 kk só 5:1 arányban paprikás liszt (5 ek liszt és 1 ek fűszerpaprika) 1 tk őrölt bors 1/2 l étolaj Körethez: 1,5 kg burgonya pár szelet füstölt szalonna (elhagyható) étolaj a sütéshez só Elkészítése: A csukákat beirdaljuk, ráreszeljük a fokhagymákat és kívül-belül bedörzsöljük vele, jusson […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db friss, tisztított csuka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kk só
  • 5:1 arányban paprikás liszt (5 ek liszt és 1 ek fűszerpaprika)
  • 1 tk őrölt bors
  • 1/2 l étolaj

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • pár szelet füstölt szalonna (elhagyható)
  • étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A csukákat beirdaljuk, ráreszeljük a fokhagymákat és kívül-belül bedörzsöljük vele, jusson az irdalásokba is.

Megsózzuk (a hasüreget is) és hűtőben lefedve legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy az intenzív csuka íze érvényesülni tudjon a hozzá illő fokhagymával!

Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és ízlés szerint sütni való hasábokra vágjuk (nyugodtan lehet mirelit szalmakrumplit is sütni hozzá, a hangsúly a halon van). Egy edényben vagy fritőzben olajat hevítünk és megsütjük a burgonyát.

A lisztben elkeverjük a fűszerpaprikát és a borsot. Vállalkozó szellemű szakácsok/szakácsnők egy sütőzsinór vagy sütőhuzal segítségével kifli alakra formázhatják a halakat, így tálaláskor szebb és gusztább, én jelen esetben fémhuzallal hajlítottam meg a csukákat. Egyik végét a farokúszó tövében, másikat az alsó állkapocsban rögzítettem.

Mialatt sül a burgonya, egy serpenyőben olajat hevítünk és a csukákat a paprikás lisztben alaposan beleforgatva, oldalanként kb 7-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.

A két étel nagyjából egy időben készül el!

Egy tálra ráhelyezzük a kész halakat és körberakjuk sült szalonnával és burgonyával. Frissen, forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

[box style=”info”]A halak irdalásának az a lényege, hogy a háta felől lejövő hajszálvékony Y szálkákat felvagdossuk, mert így nagyon kicsi annak az esélye, hogy étkezéskor megakadjon a szálka, nem mellesleg az irdalásba beledörzsölt fokhagymától sokkal finomabb lesz a páratlanul finom vadvízi sült halunk![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is