Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás roston hal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pangasius filé
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A halat kiolvasztás után alaposan megszárítjuk papírtörlővel. Megsózzuk, és hagyjuk pár percig állni, hogy a só átjárja a halat.

Egy tányérban a lisztet előkészítjük, és a halszeleteket megforgatjuk benne, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

Egy serpenyőben kevés olajat (2-3 evőkanálnyi) közepes lángon felhevítünk. A lisztbe forgatott halszeleteket mindkét oldalán aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-5 percig (a hal vastagságától függően). Ha grillen készítjük, akkor a halszeleteket előtte érdemes enyhén beolajozni, és mindkét oldalát 4-6 percig sütni.

Amikor a hal megsült, forrón rádaraboljuk a fokhagymát, vagy fokhagymanyomóval áttört fokhagymával óvatosan megkenjük a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/halak/fokhagymas-roston-hal/