Elkészítése
A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citrom levét, majd keverjük alaposan össze és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.
A kenyérszeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.
Ezután egy nagyobb darab folpackot vágjunk le. Tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.
Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.









