Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál tejföl
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 6 szelet toast kenyér

Elkészítése

A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citrom levét, majd keverjük alaposan össze és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.

A kenyérszeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.

Ezután egy nagyobb darab folpackot vágjunk le. Tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.

Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/halak/fustolt-lazacos-sajtkremes-rolad/