A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük. Ha fagyasztott, a jeget meleg vízzel leöblítjük. Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.
Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.
Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.
Mártás:
Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.
Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük és 1-2 perc múlva elzárjuk.
Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.
Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!