Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszere halfilé, sokborsos mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • hal
  • hal fűszerkeverék
  • olaj
  • kevés víz

Mártás

  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • só
  • 1 kávéskanál cukor
  • fehérbors
  • színes bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése

A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük. Ha fagyasztott, a jeget meleg vízzel leöblítjük. Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.

Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.

Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.

Mártás:

Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.

Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük és 1-2 perc múlva elzárjuk.

Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.

Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!

https://receptneked.wps.hu/halak/fuszere-halfile-sokborsos-martassal/