Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres bundában sült halfilé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db halfilé (fagyasztott alaszkai tőkehalat használtam)
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál grill fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • 0,5 kávéskanál só

Sütéshez

  • 3 evőkanál finomliszt
  • olaj

Burgonya

  • 600 g burgonya
  • 2 evőkanál tatármártás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál édes pirospaprika
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 0,5 kávéskanál só

Elkészítése

Hagyjuk a filéket felolvadni, majd enyhén préseljük ki belőlük a felesleges vizet és mindkét oldalát sózzuk meg, majd forgassuk bele a lisztbe.

A panírhoz jól összekeverjük a tojásokat, tejet, étkezési keményítőt, lisztet és fűszereket. A lisztes halfiléket ebbe a keverékbe mártjuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni.

A meghámozott burgonyát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, hideg vízzel felöntjük és körülbelül 10 percig hagyjuk ázni. Ezután a burgonyát lecsepegtetjük és papírtörlőn megszárítjuk.

Egy kisebb tálban összekeverjük a tartármártást, az olajat, az őrölt borsot, a paprikát és a sót. Ezzel a keverékkel öntjük le a megszárított burgonyát. Kézzel alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Körülbelül 40-50 percig sütjük 170 fokon.

https://receptneked.wps.hu/halak/fuszeres-bundaban-sult-halfile/