Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszervajas pisztráng salátaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db pisztráng
  • 8 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • kakukkfű
  • só
  • bors
  • rozmaring
  • pár db köménymag
  • salátakeverék
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 szelet szalonna

Elkészítése

A megtisztított pisztrángokat beirdaljuk, körülbelül 1 centinként ejtünk rajtuk félcentis vágásokat. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd 5–10 percig pihentetjük. A fokhagymát és a fűszereket apróra vágjuk, hozzákeverjük a vajhoz, és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnacsíkokat, majd hozzáadjuk a fűszervajat, ebbe helyezzük a besózott pisztrángokat.

Egy vastagabb szelet citromot is melléteszünk, és oldalanként 7–10 percig sütjük a halat. Közben elkészítjük a dresszinget: a joghurtot összekeverjük fél citrom kifacsart levével és két evőkanálnyi sütésből visszamaradt fűszervajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd a salátára öntjük, és ráhelyezzük vagy mellé tesszük a sült pisztrángokat.

https://receptneked.wps.hu/halak/fuszervajas-pisztang-salataagyon/