Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 50 dkg garnélarák
- 1 dl csirke alaplé
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 0,5 citrom leve
- 2 ek olaj
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk csilipehely
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A sütőtök héját eltávolítjuk, félbevágjuk és a magokat egy kanállal kiszedjük. A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A kaliforniai paprikát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a paprikát és jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet, és néhány másodpercig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a garnélarákot. Sóval, borssal ízesítjük és néhány percet pirítjuk.
A mézet elkeverjük az alaplével, a mustárral, a citromlével és a legyalult tökkel, majd ráöntjük a rákra. Lefedve 2-3 percet főzzük, amíg a sütőtök roppanósra fő.
Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.