Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-citromos lazac párolt zöldségekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Lazachoz

  • 2 darab kb 25 dkg-os lazacszelet
  • 1 citrom
  • 0,5 citrom leve
  • só
  • őrölt színes bors

Gombához

  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • őrölt színes bors

Zöldségekhez

  • 1 darab zsenge cukkini
  • 3 fej lilahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • őrölt színes bors
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1,5 dl fehérbor

Elkészítése

A lazacszeleteket locsoljuk meg citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A citromot vékonyan szeleteljük fel.

A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.

A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát és pároljuk pár percig, hogy kicsit összeessen. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, ezután öntsük fel a borral és pároljuk tovább.

Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát.

Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.

https://receptneked.wps.hu/halak/gombas-citromos-lazac-parolt-zoldsegekkel/