Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás ponty tepsibe recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 kg ponty
  • 20 dk hagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paprika
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • só

Elkészítése

 a kikent tepsi alját beterítjük a vékony karikára vágott krumplival, ráfektetjük a pontyot, melyet 2 ujjnyi szélességbe a gerincnél bevagdalunk. Sózzuk, borsozzuk, a bevágásokba nyomkodunk finomra vágott hagymát, és kicsi margarint. A vékonyra szelt paprikát, és gombát elterítjük a hal körül, meglocsoljuk tejföllel, és a maradék margarint a tetejére morzsoljuk. Először fóliával letakarva pároljuk, majd ropogósra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/gombas-ponty-tepsibe/