Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Grillezett makréla spenótos zöldséges tésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 makréla filézve 40 dkg főtt spagetti tészta 50 dkg friss baby spenótlevél 10 szem koktél paradicsom 3 különböző színű paprika Besamelmártáshoz: 6 gerezd fokhagyma 30-50 g sózatlan vaj 25 g liszt 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel) Továbbá: só bors szerecsendió vaj, olívaolaj Elkészítése: A spagetti tésztát sós, lobogó vízben megfőzünk. Közben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2016.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 makréla filézve
  • 40 dkg főtt spagetti tészta
  • 50 dkg friss baby spenótlevél
  • 10 szem koktél paradicsom
  • 3 különböző színű paprika

Besamelmártáshoz:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30-50 g sózatlan vaj
  • 25 g liszt
  • 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)

Továbbá:

  • bors
  • szerecsendió
  • vaj, olívaolaj


Elkészítése:

A spagetti tésztát sós, lobogó vízben megfőzünk.

Közben elkészítjük a besamelmártást.

A vajban a zúzott fokhagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd apránként a tejjel felöntjük. Sűrűre főzzük, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész, a még meleg mártásba beleforgatjuk a friss spenótleveleket, majd a kifőtt spagettivel jól elkeverjük.

A zöldséget szépen felvágjuk tetszőleges formára és egy grill, vagy sima serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén meggrillezzük, sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a zöldségek ressek maradjanak kicsit. Az elkészült zöldségeket összekeverjük a spenótos tésztával.

A makrélát kifilézzük, a bőrét rajta hagyjuk. A halat sózzuk, borsozzuk és serpenyőben az olívaolaj és vaj keverékén a bőrös felével lefelé elkezdjük sütni. Kb. 4 perc után megfordítjuk és a másik felét is 4 percig sütjük, így szaftos marad a hal.

Tálaláskor az elkészült zöldséges tészta tetejére tesszük a makrélát. Ha nem extra ropogósra sült a bőre, akkor tálalás előtt a bőrét vegyük le róla.

[box style=”info”]Bármilyen zöldséggel variálható tetszés szerint.
A koktél paradicsomokat félbe szoktam vágni és kevés cukorba mártom, így ha megsültek kicsit édeskések lesznek.

A vaj és olívaolaj keverékéhez csak olyan vajat használok, ami minimum 80% zsírtartalommal rendelkezik. Ez sütésnél fontos és a zöldségek ízét is meghatározza.

A receptben nem írtam, hogy grillezés előtt a zöldséget sóznám, vagy borsoznám, természetesen lehet, de én azért nem szoktam fűszerezni, hogy ne essenek szét, hanem maradjon tartásuk .[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is