Hozzávalók:
- 1 kg halfilé ledarálva
- 4 zsemle
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- só, bors, majoránna, bazsalikom
- zsemlemorzsa
- olaj
- 1 pohár rizs
Elkészítése:
A hozzávalókból összedolgozzuk a fasírozottat, ha laza, (mert a halban sok a víz) tegyünk hozzá zsemlemorzsát, és pogácsákat formálunk belőle.
Az olajat felforrósítjuk, és a halpogácsákat lassú tűznél mindkét oldalát megsütjük.
A lábosban olajat öntünk, a lángra lángfogó karikát teszünk, bele öntjük a pohár rizst, üvegesre pirítjuk, és azzal a pohárral, 2 pohár vizet öntünk rá.
Fedőt teszünk a tetejére, mikor elfövi a levét, lezárjuk a lángot és a saját gőzében hagyjuk meg párolódni.
[box style=”info”]A rizs helyett más körettel is tálalhatjuk.[/box]