Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kisméretű hal
  • 4 szem krumpli (fejenként )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • liszt
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • mirelit zöldség
  • sajt

Elkészítése

A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.

Zöldségmártás:

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.

A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/hal-paprikas-lisztben-tejszines-zoldsegmartassal/