Hozzávalók:
- 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
- 50 dkg fehér spárga
- 50 dkg brokkoli
- 1 póréhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 1 tk curry por
- 1 alma
- 1 kk hal fűszerkeverék
- 3 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A halat kiolvasztom, és felkockázom. A brokkolit rózsáira szedem, a spárga rostos héját lehámozom, feldarabolom, a póréhagymát fél centis karikára szeletelem.
Egy megfelelő méretű tepsi, vagy tűzálló tál alját meglocsolom az olívaolajjal, és beleszedem a halat. Ízlés szerint megszórom frissen őrölt borssal. Meglocsolom a citrom levével, megszórom curryvel, és egyenletesen elrendezem rajta a brokkolit, a spárgát és póréhagymát.
Az almát negyedelem, a magházat eltávolítom, és hámozatlanul felszeletelem, majd ezt is elrendezem rajta.
Meglocsolom a tejszínnel, megszórom a fűszerkeverékkel, és ízlés szerint sózom. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom.