Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hal spárgával, brokkolival és póréhagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 50 dkg fehér spárga
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 póréhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 1 tk curry por
  • 1 alma
  • 1 kk hal fűszerkeverék
  • 3 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors ízlés szerint


Elkészítése:

A halat kiolvasztom, és felkockázom. A brokkolit rózsáira szedem, a spárga rostos héját lehámozom, feldarabolom, a póréhagymát fél centis karikára szeletelem.

Egy megfelelő méretű tepsi, vagy tűzálló tál alját meglocsolom az olívaolajjal, és beleszedem a halat. Ízlés szerint megszórom frissen őrölt borssal. Meglocsolom a citrom levével, megszórom curryvel, és egyenletesen elrendezem rajta a brokkolit, a spárgát és póréhagymát.

Az almát negyedelem, a magházat eltávolítom, és hámozatlanul felszeletelem, majd ezt is elrendezem rajta.

Meglocsolom a tejszínnel, megszórom a fűszerkeverékkel, és ízlés szerint sózom. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom.

https://receptneked.wps.hu/halak/hal-spargaval-brokkolival-es-porehagymaval/