Elkészítése
A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt) ledaráljuk.
Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű, kenhető halkrémet kapunk.
Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).
Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!
Hagyományos módon: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozunk, majd bő, forró olajban kisütjük.
Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták.
Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk.
Jó étvágyat kívánok!









