Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halas rántott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • megmaradt főtt pontyszeletek (ha maradt ikra, az is jöhet a halhoz)
  • 1 merőkanál halászlé
  • 12 darab palacsinta

Panírozáshoz

  • 0,5 liter olaj a sütéshez
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt) ledaráljuk.

Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű, kenhető halkrémet kapunk.

Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).

Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!

Hagyományos módon: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozunk, majd bő, forró olajban kisütjük.

Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták.

Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/halak/halas-rantott-palacsinta/