Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halászlé pontyból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg tisztított ponty

Az alapléhez

  • 6 darab törpeharcsa
  • 1 darab ponty feje
  • 2 darab keszeg
  • 2 darab kárász
  • 5 darab apró hal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 darab chili paprika
  • bors
  • só

Elkészítése

A pontyot patkó alakúra felszeletelem és sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem felhasználásig.

Egy fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fejét. Ízesítem sóval, borssal, hozzáadom a vöröshagymát felaprítva, a pirospaprikát, a csípős paprikát és a paradicsom konzervet vagy levet.

2-2,5 órán át, lassú tűzön főzöm.

Amikor megfőtt, akkor leszűröm. A halakat kiszálkázom, majd átpasszírozom az egészet.

A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, a vörösbort és végül a pontyszeleteket.

Pár percig főzöm és már kész is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/halak/halaszle-pontybol/