Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halászlé több halból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg ponty
  • 30 dkg busa
  • 20 dkg törpeharcsa
  • 6 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 2 liter víz
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • só
  • bors

Elkészítése

A halakat megmossuk és ha szükséges, akkor tisztítjuk.

A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk és jó puhára főzzük.

A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.

Kiszedjük a léből a főtt halakat és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon.

Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.

Egy tálba öntjük és a paradicsomlével felöntjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges és a chilit is hozzárakjuk.

Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/halaszle-tobb-halbol/