Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halfasírt joghurtos-majonézes reteksalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírthoz

  • 40 dkg alaszkai tőkehalfilé (mirelit)
  • 2 tojás
  • só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld (elhagyható)
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj

Salátához

  • 1 csomag hónapos retek
  • 2 levél jégsaláta
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • só

Elkészítése

A halfilét kiolvasztjuk és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.

Az olajat felforrósítjuk és a halszeletek mindkét oldalát elősütjük rajta.

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a petrezselymet is apróra vágjuk.

Az átsült halat egy mélyebb edénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt, kézzel alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, lehet hozzá szórni még egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A halhúsos masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálunk, picit ellapítjuk, majd a tepsire tesszük.

200 fokos sütőben pirosra sütjük a fasírtokat.

A salátához a joghurtot és a majonézt egy tálkába tesszük és sózzuk, borsozzuk, ezután hozzáadjuk a mustárt (tényleg csak 1-2 csepp legyen, ha ennél több, teljesen elrontja az összhatást!) és jól elkeverjük.

A retket negyedeljük és a joghurtos alapba forgatjuk. A jégsaláta leveleket összedaraboljuk, majd azt is a salátába keverjük.

Nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel.

https://receptneked.wps.hu/halak/halfasirt-joghurtos-majonezes-reteksalataval/