A halfilét kiolvasztjuk és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
Az olajat felforrósítjuk és a halszeletek mindkét oldalát elősütjük rajta.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a petrezselymet is apróra vágjuk.
Az átsült halat egy mélyebb edénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt, kézzel alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, lehet hozzá szórni még egy kevés zsemlemorzsát, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A halhúsos masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálunk, picit ellapítjuk, majd a tepsire tesszük.
200 fokos sütőben pirosra sütjük a fasírtokat.
A salátához a joghurtot és a majonézt egy tálkába tesszük és sózzuk, borsozzuk, ezután hozzáadjuk a mustárt (tényleg csak 1-2 csepp legyen, ha ennél több, teljesen elrontja az összhatást!) és jól elkeverjük.
A retket negyedeljük és a joghurtos alapba forgatjuk. A jégsaláta leveleket összedaraboljuk, majd azt is a salátába keverjük.
Nagyon finom, könnyű, mégis laktató étel.