Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Halkocsonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halkocsonya egy különleges fogás, amelyet főként pontyból készítenek. A lassú főzésnek köszönhetően a halból és a zöldségekből kioldódó zselés anyagok biztosítják a kocsonya dermedését. Hidegen tálalva, citrommal díszítve különleges előétel vagy ünnepi vendégváró lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A halfejeket alaposan megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a fogakat eltávolítjuk. A halszeleteket és a fejeket besózzuk, majd halfűszerrel is megszórjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, de egészben hagyjuk.

Főzés:

Egy nagy fazékba tesszük a halfejeket, a zöldségeket, a vöröshagymát és a fokhagymát. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Nagyon lassú tűzön, gyöngyözve főzzük 4-5 órán át, időnként megkeverve. Ha szükséges, akkor pótoljuk alatta a vizet.

A halszeleteket külön, egy krumplisütő kosárban főzzük meg: a kosarat az alaplébe lógatjuk kb 15 percre, majd kivesszük a megfőtt haldarabokat.

Szűrés és tálalás:

A levet nagyon finom szűrőn átszűrjük, amelybe konyhai papírtörlőt helyezünk, így a felesleges zsiradékot is felfogja. A leszűrt kocsonyát és a halszeleteket tányérokba adagoljuk. Hideg helyen pihentetjük, amíg teljesen meg nem dermed.

Tálaláskor citromszeletekkel díszítjük.

Tipp:

Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, a főzés végén kevés fehérbort is adhatunk a léhez. A halkocsonya mellé friss kenyér és egy pohár száraz fehérbor jól illik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is