Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halkocsonya pontyszeletekből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg szeletelt ponty
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 liter víz

Elkészítése

A halszeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd 1 órára tegyük be a hűtőbe.

Egy fazékba téve a halakat hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, a vizet, a sót és felforraljuk. Forráskor rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomszószt és 35 perc alatt lassú lángon megfőzzük.

A halszeleteket egy szűrőkanállal óvatosan kiemelve tálra tesszük, ráöntjük a levét és miután kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

Hidegen, ízlés szerint cseresznyepaprikával fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/halak/halkocsonya-pontyszeletekbol/