Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Halpástétom

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A halfiléket aprólukú darálón 4x ledaráljuk, utolsó alkalommal a vajjal együtt. Hozzákeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojásokat beletesszük a folyékony főzőtejszínt (nem felvert!). Erőteljes keveréssel felhabosítjuk a keveréket. Vajazott zsemlemorzsával hintett őzgerinc formát háromnegyed részéig töltjük, a keverékkel alufóliával letakarjuk és forró vizet öntünk egy magas peremű tepsibe. (a víz az őzgerinc fele […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A halfiléket aprólukú darálón 4x ledaráljuk, utolsó alkalommal a vajjal együtt. Hozzákeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojásokat beletesszük a folyékony főzőtejszínt (nem felvert!). Erőteljes keveréssel felhabosítjuk a keveréket. Vajazott zsemlemorzsával hintett őzgerinc formát háromnegyed részéig töltjük, a keverékkel alufóliával letakarjuk és forró vizet öntünk egy magas peremű tepsibe. (a víz az őzgerinc fele alatt legyen) és 200 fokon kb. 45 percig kigőzöljük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát. Hagyjuk a formában kihűlni és kb. 1,5 óra múlva jól átmozgatva, megütögetve a tálaló tálcára kiforgatjuk. Jóízű tartármártást készítünk (ne legyen híg) amibe kis száraz fehérbort és 5 g piros kaviárt keverünk vigyázva, hogy a szemeket ne törjük szét. A mártással a halpástétomot átvonjuk, majd kagylóval, tőkehalmájjal, rákokkal, citrommal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is