Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halpástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g tengeri halfilé
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál búzaliszt
  • 6 dl főzőtejszín
  • 2 kávéskanál só
  • 0,25 kávéskanál őrölt fehérbors
  • 0,5 liter tartármártás
  • fehérbor
Halpástétom

Elkészítése

A halfiléket aprólukú darálón 4x ledaráljuk, utolsó alkalommal a vajjal együtt. Hozzákeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojásokat beletesszük a folyékony főzőtejszínt (nem felvert!). Erőteljes keveréssel felhabosítjuk a keveréket. Vajazott zsemlemorzsával hintett őzgerinc formát háromnegyed részéig töltjük, a keverékkel alufóliával letakarjuk és forró vizet öntünk egy magas peremű tepsibe. (a víz az őzgerinc fele alatt legyen) és 200 fokon kb. 45 percig kigőzöljük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát. Hagyjuk a formában kihűlni és kb. 1,5 óra múlva jól átmozgatva, megütögetve a tálaló tálcára kiforgatjuk. Jóízű tartármártást készítünk (ne legyen híg) amibe kis száraz fehérbort és 5 g piros kaviárt keverünk vigyázva, hogy a szemeket ne törjük szét. A mártással a halpástétomot átvonjuk, majd kagylóval, tőkehalmájjal, rákokkal, citrommal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/halak/halpastetom-2/