Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halpogácsa vajas burgonyával curry mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Halpogácsához

  • 4 db alaszkai tőkehalfilé
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld (apróra vágva )
  • tárkony
  • snidling
  • só
  • bors
  • 0,5 db citrom leve

Körethez

  • 1 kg apró szemű burgonya
  • só
  • kapor

Mártáshoz

  • 3 db csemege uborka
  • 2 dl majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál curry
  • snidling
  • tárkony
  • kevés kapor
  • 1 db sárgarépa
  • 1 evőkanál citromlé
  • só
  • bors

A sütéshez

  • vaj
  • olaj

Elkészítése

Köret

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben vajat melegítünk, beletesszük az egész burgonyákat, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, majd aprított kaporral megszórjuk.

Mártás

A majonézt, tejfölt, mustárt és curryport összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, a reszelt répát, az aprított snidlinget, tárkonyt és kaprot. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg a halpogácsa elkészül.

Halpogácsa

A tőkehal filét apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, a citromlevet és a fűszereket (petrezselyem, tárkony, snidling). Jól elkeverjük, majd sóval, borssal és liszttel sűrítjük.

Egy nagyobb serpenyőben vajat és kevés olajat hevítünk. A halas masszából kanállal kisebb adagokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalát néhány perc alatt átsütjük, amíg szép színt kapnak.

Tálalás

A frissen sült halpogácsákat a vajas burgonyával kínáljuk, mellé adjuk a curry mártást.

Tipp

A halpogácsa masszájába reszelt citromhéjat is keverhetünk, így frissebb ízt kap. A mártásban a majonéz egy részét joghurtra cserélhetjük, ha könnyebb változatot szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/halak/halpogacsa-vajas-burgonyaval-curry-martassal/