Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halpogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók 4 db pogácsához:

  • 30 dkg krumpli
  • 1/2 ek dijoni mustár
  • 3 ek majonéz
  • 3 szál újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • só
  • őrölt bors

Panírozáshoz:

  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • kevés olaj a sütéshez


Elkészítése:

A krumplit megpucolni, kockára vágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd néhány másodpercre visszatenni a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(közben kevergetni kell, nehogy leégjen)

Ezután krumplinyomón átnyomni, vagy villával jól összetörni.

Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverni a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal
Ezután kézzel alaposan összekeverni a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázni a masszából.

A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatni.

Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütni, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedni, és a felesleges olajat leitatni a pogácsákról.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/halak/halpogacsa/