Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Halropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg fagyasztott tengeri hal
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 db tojás
  • só
  • szerecsendió
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A felengedett, szeletekre szedett halat ecetes-sós-babérleveles vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk, és a halból kiszedjük az esetleg benne rejtőző szálkákat. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük az olajos hagymán megpárolt gombát, a tojásokat, a halat, sót és egy csipet szerecsendiót.

Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk a masszából, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Kitűnő hozzá a gombamártás.

https://receptneked.wps.hu/halak/halropogos/