Elkészítése
Először megtisztítom a halat, és kb. 2 cm-es kockákra vágom. Egy nagy tálba helyezem a haldarabokat, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát, a főtt rizst, a főzőtejszínt, a tojást, és ízlés szerint fűszerezem (például sóval, borssal, citromborssal). Az egészet alaposan összekeverem, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
Ezután egy sütőformát kibélelek baconszeletekkel, majd beleöntöm a halas keveréket. A maradék bacont, amelyet előzőleg felkockáztam (mivel kevés maradt), a tetejére helyezem. Végül a tetejét citromkarikákkal díszítem.
Az előkészített ételt 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm, amíg a bacon ropogósra nem sül, és a hal jól átsül.
Tálaláskor a citromszeletekkel együtt kínálom, ami friss, üde ízt ad az ételnek.
