Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Haltorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg busa
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg rizs
  • 2 evőkanál halfűszer
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • só
  • bors
  • 2 csomag bacon
  • 2 db citrom
Haltorta

Elkészítése

Először megtisztítom a halat, és kb. 2 cm-es kockákra vágom. Egy nagy tálba helyezem a haldarabokat, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát, a főtt rizst, a főzőtejszínt, a tojást, és ízlés szerint fűszerezem (például sóval, borssal, citromborssal). Az egészet alaposan összekeverem, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.

Ezután egy sütőformát kibélelek baconszeletekkel, majd beleöntöm a halas keveréket. A maradék bacont, amelyet előzőleg felkockáztam (mivel kevés maradt), a tetejére helyezem. Végül a tetejét citromkarikákkal díszítem.

Az előkészített ételt 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm, amíg a bacon ropogósra nem sül, és a hal jól átsül.

Tálaláskor a citromszeletekkel együtt kínálom, ami friss, üde ízt ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/halak/haltorta/