Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsa szelet őszi színekben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db nagy, filézett harcsaszelet
  • 1 evőkanál zabpehely (púpos)
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0,5 citrom
  • bors
  • friss kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj (a spricceléshez én a pumpás változatot használom)

Elkészítése

A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal, végül néhány csepp citromlevet facsarunk rá.

A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük. 2-3 szelet citromkarikát teszünk a hal mellé.

200 fokra felmelegített sütőbe toljuk. Amikor a felső fele megpirult akkor megfordítjuk. Sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Mártogatóssal, krumplival kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsa-szelet-oszi-szinekben/