Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsafilé borzas bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg harcsafilé (afrikai vagy szürkeharcsa)
  • só

A burgonyás masszához

  • 3 közepes nagyságú burgonya
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál hal fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg apróra vágott petrezselyem
  • 10 dkg finomliszt a panírozáshoz
  • só
  • őrölt bors

Sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A halfilét közepes vastagságú csíkokra vágjuk fel, majd sózzuk be.

A lisztben keverjük el a fűszereket, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a lereszelt, levétől kinyomkodott burgonyát. Keverjük össze az egészet. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk. Ha híg lenne, akkor keverjünk bele kevés lisztet.

A harcsa csíkokat forgassuk meg lisztben, majd mártsuk bele a burgonyás masszába. Bő, forró olajban süssük pirosra 5-6 perc alatt.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel vagy csak valamilyen mártogatóssal és citrommal.

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsafile-borzas-bundaban/