Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Harcsafilé mustáros kéregben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé 1 ek citromlé Só őrölt bors 5-6 ek dijoni mustár 2 ek zsemlemorzsa 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna 1 fej kockákra vágott vöröshagyma 300 ml víz 2 ek liszt 3 ek olívaolaj Elkészítése: Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 ek citromlé
  • őrölt bors
  • 5-6 ek dijoni mustár
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna
  • 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
  • 300 ml víz
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olívaolaj


Elkészítése:

Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk. A felesleges morzsát leütögetjük róla. A halat félretesszük.

A sonkát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük a vízzel és felforraljuk, besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük.

A felmelegített olajon először a panírozott felét sütjük arany barnára a halnak, majd megfordítjuk és mérsékelt tűzön készre sütjük.

A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is