Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Harcsapaprikás csuszatésztával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A harcsapaprikáshoz: 50 dkg afrikai harcsafilé só 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 1 evőkanál sűrített paradicsom 1 db kápia paprika 1 kevés őrölt bors 1 dl száraz fehérbor 1 dl tejföl A tésztához: 40 dkg csuszatészta Elkészítése: A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

A harcsapaprikáshoz:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl

A tésztához:

  • 40 dkg csuszatészta


Elkészítése:

A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, az aprított kápia paprikával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha megpirult, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel.

Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a halat. Sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük és 15-20 percig főzzük.

Közben kifőzzük a csuszatésztát, leszűrjük és kevés vajat teszünk rá. Tálalásig meleg helyre tesszük.

A halpaprikáshoz öntjük a fehérbort, majd tejföllel besűrítjük. A csuszatésztára halmozva, azonnal tálaljuk.

Lilahagymával és piros kápia paprikával díszítjük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is