Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Ezt követően megszórjuk őrölt paprikával, sóval és borssal, majd felöntjük 2 dl vörösborral. Fedő alatt 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe apróra vágott kaprot keverünk. A nokedlit kiszaggatjuk, kifőzzük, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.14.

A harcsapaprikáshoz

A galuskához

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Ezt követően megszórjuk őrölt paprikával, sóval és borssal, majd felöntjük 2 dl vörösborral. Fedő alatt 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe apróra vágott kaprot keverünk. A nokedlit kiszaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

Amikor a 30 perc letelt, az alapba tesszük a halszeleteket. Fontos, hogy ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, hogy a hal ne törjön össze. 10 perc főzés után behabarjuk a mártást, majd összeforraljuk.

A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, és a kész galuskára öntjük, majd óvatosan átforgatjuk. Melegen tálaljuk.

Sztori:

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de már főztem afrikai harcsából, pontyból és csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal bajlódni, elkészítheti halfiléből is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is