Elkészítése
Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Ezt követően megszórjuk őrölt paprikával, sóval és borssal, majd felöntjük 2 dl vörösborral. Fedő alatt 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe apróra vágott kaprot keverünk. A nokedlit kiszaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.
Amikor a 30 perc letelt, az alapba tesszük a halszeleteket. Fontos, hogy ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, hogy a hal ne törjön össze. 10 perc főzés után behabarjuk a mártást, majd összeforraljuk.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, és a kész galuskára öntjük, majd óvatosan átforgatjuk. Melegen tálaljuk.
Sztori:
Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de már főztem afrikai harcsából, pontyból és csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal bajlódni, elkészítheti halfiléből is.


