Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A harcsapaprikáshoz

  • 1 kg szürkeharcsa (szelet )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • só
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kg szürkeharcsa (szelet )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • só
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál zsír

A galuskához

  • finomliszt
  • tojás
  • 0,5 csomag kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál tejföl
  • finomliszt
  • tojás
  • 0,5 csomag kapor
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítése

Az apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk az összevágott paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd néhány percig pirítjuk. Ezt követően megszórjuk őrölt paprikával, sóval és borssal, majd felöntjük 2 dl vörösborral. Fedő alatt 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben elkészítjük a nokedli tésztáját, amibe apróra vágott kaprot keverünk. A nokedlit kiszaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

Amikor a 30 perc letelt, az alapba tesszük a halszeleteket. Fontos, hogy ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, hogy a hal ne törjön össze. 10 perc főzés után behabarjuk a mártást, majd összeforraljuk.

A juhtúrót összekeverjük a tejföllel, és a kész galuskára öntjük, majd óvatosan átforgatjuk. Melegen tálaljuk.

Sztori:

Most szürke harcsából készült ez a paprikás, de már főztem afrikai harcsából, pontyból és csukából is. Aki nem szeret a szálkákkal bajlódni, elkészítheti halfiléből is.

https://receptneked.wps.hu/halak/harcsapaprikas-kapros-juhturos-galuskaval/